comissió espai migdia

Vols ajudar a gestionar i tenir cura de l'alimentació dels nostres infants així com de l'espai de lleure que ofereix l'estona del migida de l'IE Catalunya?

Suma't a la comissió Espai Migdia!

La comissió Espai Migdia té la gran responsabilitat de prendre cura de l’alimentació dels nostres infants. Entre totes les famílies sòcies de l’AFA s’ha decidit impulsar un model de cuina saludable, de proximitat i ecològica i un projecte de lleure vinculat a l'espai migdia basat en l'autonomia i l'aprenentatge de valors, que s’ofereix a tot l’alumnat de l’institut escola que es queda durant l’espai de migdia, tant si s’és soci de l’AFA com si no.

Activitats de la comissió

Ens ajudes?

EQUIP ACTUAL

Vocal
Núria Pey
8 voluntaris permantents

NECESSITATS

Cal renovar la vocalia, que participa setmanalment en reunions de seguiment amb Paidos -presencialment o telemàticament- i mensualment en les reunions de coordinació entre Paidos-direcció-comissió.

Caldria incorporar més voluntaris, permanents o puntuals, que idealment haurien de ser representatius de les diferents comunitats d'estudiants de l'institut escola (infantil, primària i ESO).



Menú ABRIL 2024

Podeu clicar a les següents icones per descarregar-vos el menú que necessiteu en format PDF.

atenció: links a Menús específics no actualitzats!

(Pendent resoldre error web de Paidos)

Act. 17/4/2024

Com funciona la comissió d'Espai Migdia?

La comissió de l’Espai Migdia s’encarrega de la gestió i seguiment de tot el temps de migdia dels nostres fills i filles, és a dir, menús i activitats en el temps de lleure. Treballa conjuntament i supervisa a Paidos, empresa gestora del servei des del curs 2020-2021,  moment en què des del Consell Escolar es va demanar que la gestió del temps de migdia fos realitzada per una empresa externa i Paidos va ser l’empresa que es va presentar i acceptar les condicions que oferia l’IE Catalunya.  

L’Espai Migdia, amb Paidos com a empresa executora del servei, busca fomentar l’alimentació variada i saludable, l’autonomia, el respecte, la solidaritat, el treball en equip fent que el projecte educatiu passi també per l’estona del migdia, tant de l’àpat com a tal com de l’estona de lleure

L’objectiu no és petit, tenim moltes coses per fer però, cada dia una de menys... Treballem per i amb els infants i les famílies.

Per fer-nos arribar qualsevol proposta o suggeriment no dubteu en contactar-nos a través de la comissió (menjadorampacat@gmail.com) o de Paidos pròpiament (Dinantia). 

VALORS I APRENENTATGE

Amb l'autonomia com a eix vertebrador, espai migdia és un moment d'aprenentatge constant. Des de l'ús dels coberts, gestió de les quantitats, ajuda en el procés de preparar l'espai (la pròpia aula o el menjador en  funció de cada grup) al treball en equip i el respecte per la feina i la gent que hi ha darrera de cada plat. 

LA CUINA

Un equip de 6 persones a la cuina de l'IE Catalunya treballa cada dia per oferir als nens i nenes una cuina variada, sana, de proximitat, ecològica en molts aliments i de màxima qualitat. Un equip de 26 monitors i monitores acompanyen els infants de l'institut escola en aquesta estona de gran valor educatiu.

ELS NOSTRES PLATS

Des de l'espai migdia es vol oferir als nens i nenes de l'IE Catalunya un gran ventall de plats perquè aquests puguin apreciar diferents sabors, textures i aparences.  Seguim les recomanacions de la Generalitat de Catalunya que podeu consultar clicant aquí i on de manera específica es donen les directrius per aconseguir una alimentació saludable en l’etapa escolar. 

I què fem exactament?

Reunió setmanal comissió AFA - coordinació Paidos (Cristina). Cada setmana es parla de l’acceptació dels plats, les dinàmiques de grup al pati, emails i Dinanties que arriben tan a la comissió com a Paidos, així com d’altres aspectes de funcionament.

Anàlisi acceptació del menú. S’analitza setmanalment l’acceptació que han tingut els menús, tenint en compte l’observació directa (opinió dels infants respecte als plats) i indirecta (si repeteixen, si es deixen menjar als plats). Aquesta informació és facilitada per cada monitor a través d’unes graelles que inclouen una puntuació per cada plat.  En base a aquest informe es prenen accions sobre la proposta de menús dels mesos següents.


Enquestes i valoració del servei. La pròpia comissió realitza una enquesta anual a famílies i infants a mig curs per obtenir un nou feed back sobre menús i activitats, i Paidos realitza també un seguiment a final de curs per tal d’establir punts de millora.



Reunió mensual comissió mixta (Equip directiu - AFA - Equip Paidos (coordinació + nutricionista). En aquesta reunió es tracten temes com l’informe mensual de l’acceptació dels menús, monitoratge, activitats durant l’estona de lleure, necessitats a la cuina, novetats, projectes, temes específics per dies senyalats (Dia de la dona, Setmana alimentària, el dia dels Drets dels infants...) etc..., donant continuació als diferents temes i propostes amb l’objectiu de millorar contínuament.  


Qui som?

Més de 40 persones implicades a la comissió de l'Espai migdia directe o indirectament.  La vocal de la comissió, la Núria Pey, representa la veu de les famílies de l'Institut Escola. Ella, juntament amb vuit integrants més, pares i mares voluntaris, i  la Cristina Pérez (coordinadora de Paidos a l’Espai Migdia de l'Institut Escola Catalunya) gestionen el dia a dia de l'Espai Migdia.

VOCAL
Núria Pey

COL·LABORADORES COMISSIÓ
Arantxa Miró
Beth Espinalt
Clara Gaya
Laura Domínguez
Laura Ruiz
Mireia Negre

COORDINADORA
Cristina Pérez

EQUIP
6 equip cuina
27 monitors i monitores de l'equip Paidos (hi son incloses la Cristina, la Marta Pla i la Caterina)

Monitoratge de l'espai migdia curs 2023-2024 

Comunitat de petits

Elena Gales i3 A

Guim Solivelles i3A

Júlia Estrella i3 B

Susana López i4 A

Emma Morera i4 B

Laia Garcia i5 A

Maribel Espinosa i5 B

Piedad (Mary) Romero i5 C

Comunitat de mitjans

Jan Tomàs 1r A

Adriana Lluís 1r B

Nekane 2n A

Carlos Llorente 2n B

Joan López-Arenas 3r A

Núria Jurado 3r B

Martí Busquets 4rt A

Alejandro Sánchez 4rt B

Comunitat de grans

Montse Boza 5è A

Arnau Blasco B

Enri Tardà 6è A

Pol Velazquez 6è B

ESO

Òscar Aguadé 1r ESO A

Nil Ponce 1r ESO B

Arnau Ribó 2n ESO A

Ivet Patxot 2n ESO B

Roger Barris 3r ESO A

Roser Vilela 3r ESO B

Víctor Rubio 4rt ESO A

Thalita Castrillón 4rt ESO B

El projecte

QUÈ PROPOSEM

Acompanyar als infants mitjançant el lleure educatiu i l’educació alimentària. L’eix de les nostres de les nostres accions es basa en el treball dels valors mitjançant la convivència dels infants amb el grup, el col·lectiu. Ho fem des de la mirada i implicació emocional. Som educadors i educadores, amb intencionalitat.

ESPAI DEL MENJADOR

Proposem un menjador sostenible, de proximitat, amb productes ecològics i locals així com una dieta equilibrada i de compromís amb el medi ambient. 

Entenem l’àpat com un fet social, potenciem l’autonomia del nen/a i l’interès per una alimentació i uns hàbits saludables.

Acompanyem als infants durant l’estona de l’àpat i generem els espais adequats per tal que puguin participar i desenvolupar les seves capacitats (autoservei dels aliments amb pautes i coneixement, tasques de cooperació i convivència…). Treballem amb Consell d’Infants i donem veu a les seves propostes.

TEMPS DE LLEURE

Aportem recursos, coneixements, des de la creença que el lleure ha de partir d’una proposta diversa, inclusiva i variada.

Fomentem l’activitat col·lectiva, el treball de valors i emocions, la coeducació  i el respecte així com generem esperit identitari del grup, i potenciem els interessos dels mateixos infants promovent la participació progressiva. És a través de la seva veu d'on dinamitzem i acompanyem les propostes de jocs, activitats, esport saludable, etc.

A través de diferents eines de comunicació i recull d’iniciatives (bústia de suggeriments, caixa d'emocions, mural de propostes...), els educadors i educadores desenvolupem i acompanyem als infants en el seu moment més lúdic. Sempre fomentant la participació i implicació del nen/a.