Suma't a la comissió Espai Migdia!
Gestió de suggeriments i queixes
Revisió dels menús
Participació i col·laboració en activitats vàries, com els berenars dels divendres
Seguiment de l’empresa externa contractada (Va de Lleure)
Reunions de seguiment i coordinació entre Va de Lleure-direcció-comissió
Vocal
Núria Pey
8 voluntaris permantents
Cal renovar la vocalia, que participa setmanalment en reunions de seguiment amb Va de Lleure -presencialment o telemàticament- i mensualment en les reunions de coordinació entre Paidos-direcció-comissió.
Caldria incorporar més voluntaris, permanents o puntuals, que idealment haurien de ser representatius de les diferents comunitats d'estudiants de l'institut escola (infantil, primària i ESO).
L’Espai Migdia, amb Va de Lleure com a empresa executora del servei, busca fomentar l’alimentació variada i saludable, l’autonomia, el respecte, la solidaritat, el treball en equip fent que el projecte educatiu passi també per l’estona del migdia, tant de l’àpat com a tal com de l’estona de lleure.
L’objectiu no és petit, tenim moltes coses per fer però, cada dia una de menys... Treballem per i amb els infants i les famílies.
Per fer-nos arribar qualsevol proposta o suggeriment no dubteu en contactar-nos a través de la comissió (menjadorampacat@gmail.com) o de Va de Lleure pròpiament (Dinantia).
Amb l'autonomia com a eix vertebrador, espai migdia és un moment d'aprenentatge constant. Des de l'ús dels coberts, gestió de les quantitats, ajuda en el procés de preparar l'espai (la pròpia aula o el menjador en funció de cada grup) al treball en equip i el respecte per la feina i la gent que hi ha darrera de cada plat.
Un equip de 6 persones a la cuina de l'IE Catalunya treballa cada dia per oferir als nens i nenes una cuina variada, sana, de proximitat, ecològica en molts aliments i de màxima qualitat. Un equip de 26 monitors i monitores acompanyen els infants de l'institut escola en aquesta estona de gran valor educatiu.
Des de l'espai migdia es vol oferir als nens i nenes de l'IE Catalunya un gran ventall de plats perquè aquests puguin apreciar diferents sabors, textures i aparences. Seguim les recomanacions de la Generalitat de Catalunya que podeu consultar clicant aquí i on de manera específica es donen les directrius per aconseguir una alimentació saludable en l’etapa escolar.
Reunió setmanal comissió AFA - coordinació Va de Lleure. Cada setmana es parla de l’acceptació dels plats, les dinàmiques de grup al pati, emails i Dinanties que arriben tan a la comissió com a Paidos, així com d’altres aspectes de funcionament.
Anàlisi acceptació del menú. S’analitza setmanalment l’acceptació que han tingut els menús, tenint en compte l’observació directa (opinió dels infants respecte als plats) i indirecta (si repeteixen, si es deixen menjar als plats). Aquesta informació és facilitada per cada monitor a través d’unes graelles que inclouen una puntuació per cada plat. En base a aquest informe es prenen accions sobre la proposta de menús dels mesos següents.
Enquestes i valoració del servei. La pròpia comissió realitza una enquesta anual a famílies i infants a mig curs per obtenir un nou feed back sobre menús i activitats, i Va de Lleure realitza també un seguiment a final de curs per tal d’establir punts de millora.
Reunió mensual comissió mixta (Equip directiu - AFA - Equip Va de Lleure (coordinació + nutricionista). En aquesta reunió es tracten temes com l’informe mensual de l’acceptació dels menús, monitoratge, activitats durant l’estona de lleure, necessitats a la cuina, novetats, projectes, temes específics per dies senyalats (Dia de la dona, Setmana alimentària, el dia dels Drets dels infants...) etc..., donant continuació als diferents temes i propostes amb l’objectiu de millorar contínuament.
Més de 40 persones implicades a la comissió de l'Espai migdia directe o indirectament. La vocal de la comissió, la Núria Pey, representa la veu de les famílies de l'Institut Escola. Ella, juntament amb vuit integrants més, pares i mares voluntaris, i la coordinació de Va de Lleure a l’Espai Migdia de l'Institut Escola Catalunya) gestionen el dia a dia de l'Espai Migdia.
VOCAL
Núria Pey
COL·LABORADORES COMISSIÓ
Arantxa Miró
Beth Espinalt
Clara Gaya
Laura Domínguez
Laura Ruiz
Mireia Negre
COORDINADORA
Cristina Pérez
EQUIP
6 equip cuina
27 monitors i monitores de l'equip Va de Lleure