Qui som?

Som un grup de famílies de l’Institut escola que des del 2020 volem aportar una  nova mirada i manera de fer d'una forma totalment transparents en la gestió i pressupost de l’AFA.

Volem donar veu i vot a totes les famílies en els temes importants que afecten als nostres fills i filles. Sabem la dificultat de compaginar horaris familiars amb temes del centre, i per això fomentem nous canals online, i treballarem per dur a terme el vot sobre aspectes importants en format no presencial properament.

Pensem que els nens i nenes han de percebre una coherència al llarg del dia mentre són a l’institut escola, sigui en l’espai lectiu o no lectiu. Per tant, cal que l’equip de mestres i el monitoratge es coordinin i treballin en la mateixa direcció.

I per últim, volem escoltar qualsevol inquietut o necessitat d'altres famílies; per això, hem creat la bústia de suggeriments i inquietuts amb l'objectiu de poder fer el seguiment dels temes que preocupen i poder aportar noves propostes per a fer l’institut escola millor.

Junta directiva

Correu Junta AFA juntaampacat@gmail.com 
Iona CasadevallPresidenta
Clara GayaSecretària
Anna MáñezTresorera
Núria BustamanteVice-presidenta

Els nostres principis

Alinear el treball de l’AFA amb el projecte educatiu del centre

Donar suport i treballar amb el centre i el seu equip docent, sempre des d’una mirada crítica i constructiva, fent créixer junts el projecte d’institut escola, que inclou tant temps lectiu com no lectiu.

Crear una AFA respectuosa, oberta a tothom i al món 

Prioritzar la participació de les famílies, valorant i fomentant la diversitat de mirades.  Promovent la implicació de tothom considerant positiva tota aportació, des de la més petita a la més gran.

Educació 360º perquè tot educa

Reforçar el paper pedagògic de les activitats de l’AFA, ajudant a infants i joves a adquirir valors com l’acompanyament, la implicació, la responsabilitat i la presa de decisions compartides.

Rigor i transparència en l’autogestió del menjador

Desenvolupar l’acció de l’AFA des de la planificació, el seguiment, l’avaluació de resultats i la comunicació, donant  a conèixer la gestió pressupostària que suposa l’autogestió del menjador i dels diferents projectes i comissions.

Donar informació, veu i capacitat de decisió als socis/es

Definir amb claredat els espais de presa de decisions, amb la intenció d’implicar al màxim a les famílies en les qüestions que afecten als infants. Aportant prèviament la informació necessària. 

Promoure una AFA engrescadora i atractiva!

Promoure una dinàmica de treball de les comissions que neixi de la iniciativa de les famílies, on tothom es senti còmode, recolzat i pugui desenvolupar les seves propostes i il·lusions